Csatlakozz te is!

A közösséghez


Kedvenc évszakod?

Hűvös ősz? Havazó tél? Ébredező tavasz? Tüzes nyár?

Írd meg te is!


Balaton verseny

Gyűjts minél több információt a Balatonról, és oszd meg velünk!

Nevezési határidő: 2017.07.23.


Kedvenc énekes/együttes

Készíts portált a kedvencedről, nevezz, és nyerj!

Eredmény: 2017.05.07.

Talányos
G-Pozitív
INFORMATIKAI KÖNYVAJÁNLÓ

   
Okosságok / Informatikai könyvajánló

INFORMATIKAI KÖNYVAJÁNLÓ

   

A könyvajánlóban témakörökre bontva találod azokat az ajánlott könyveket, amik segítségedre lehetnek a számítógép és internet használata során, valamint többségük ismerete elengedhetetlen mind a való, mind a G-Portálos világban. :) A könyveket nemcsak kezdőknek ajánljuk, haladó szerkesztők is sokat tanulhatnak egy-egy könyvből.

Olvass sokat, mert a tudás hatalom, és ez tényleg így van! :) Ha nincs pénzed megvenni egy-egy könyvet, kérj ajándékba, karácsonyra, szülinapra stb. A könyv nem vész el, bármikor kézbe veheted, és segítségedre lehet. A világ ugyan fejlődik, de neked mindig képben kell lenned ahhoz, hogy vele együtt fejlődj!

Ha a lenti listában nem találod kedvenc informatikai könyvedet, pedig sokat tanultál belőle, akkor ajánld nekünk, és feltesszük a listába. A cél: Minél többet tanuljunk minél rövidebb idő alatt. :)

 KÖNYVET AJÁNLOK

AZ INTERNET ALAPJAI

   
A linkre kattintva betekintést nyerhetsz az internet világába, megismerkedhetsz az internet alapjaival, jellemzőivel, használatával. A következő könyvek nélkülözhetetlenek azok számára, akik még csak most ismerkednek az internettel, és azok számára is letisztult képet nyújtanak a webről, akik már évek óta használják.

TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

LEVELEZÉS, SPAM, BIZTONSÁG

   
Az internet alapvető célja az üzenetküldés volt, van és lesz is. A levelezőrendszerek és szolgáltatások elterjedésével a kéretlen üzenetek (spamek) és vírusok is teret kaptak, ezek nemcsak veszélyeztetik biztonságunkat, de virtuális halálunkat is okozhatják. Levelezésről, saját védelmünk alapjairól, spamekről, vírusokról olvashatsz az ajánlott könyvekben.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

KERESÉS AZ INTERNETEN

   
Kezdő internetezők napjainkban legelőször a kereső alkalmazásokkal ismerkednek meg, haladó internetezőknek pedig alap, hiszen a keresők révén bármit megtalálhatnak az interneten, ezenkívül saját magukat is népszerűsíthetik a találati oldalakon. Mi az a kereső, mire használjuk, és hogyan válhatunk a részévé?

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

A SZÁMÍTÓGÉP BELSEJE

   
Egy kezdő nem ismeri saját számítógépét, legfeljebb használja, pedig az alapok ismerete nélkülözhetetlen a stabil növekedéshez. Nem elég ismerned egy szoftvert, ha nem ismered a hardvert, amin a szoftver fut. Mi az a hardver? A számítógép szerkezeti felépítéséről, teljesítményről, memóriáról, kompatibilitásról olvashatsz az ajánlott könyvekben.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

OPERÁCIÓS RENDSZEREK

   
Az operációs rendszer használatának ismerete nélkül gyakorlatilag nem tudod használni számítógépedet. Manapság a felhasználói (értsd: nem programozói) körben legelterjedtebb operációs rendszerek a Windows és Macintosh verziók. Ha szeretnéd megismerni ezek használatát, jellemzőit és sajátosságait, olvasgass!

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

SZÖVEGSZERKESZTÉS

   
A szövegszerkesztés ismerete nélkülözhetetlenné vált napjainkra, hiszen az iskolától kezdve az érettségin keresztül a diplomamunkáig, majd az önéletrajz íráson keresztül a munkahelyi dokumentációkig, a hivatalos beadványokon keresztül akár a felmondónyilatkozatig vagy a banki kérelemig mind-mind végigköveti életünket a gépelt szövegforma.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

TÁBLÁZATKEZELÉS

   
A táblázatkezelés tanulmányozását kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk, hiszen elengedhetetlen kelléke a komplett vagy részdukomentációk elkészítésében, az adatrögzítésben és adatbáziskezelésben. A táblázatkezelés nem szép, viszont fontos és szükséges, ezért mindenkinek illik ismernie legalább alapszinten.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

PREZENTÁCIÓ-KÉSZÍTÉS

   
A prezentáció bemutatót jelent, a prezentáció jelen esetben egy bemutató sablonra utal, amit előszeretettel hasznosítunk rövidebb-hosszabb publikus előadásaink során. Prezentációra iskolában és munkában egyaránt szükségünk lehet. A prezentáció anyagot segítségül használhatjuk az előadás során mind saját magunk, mind hallgatóink felé.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

KÉPSZERKESZTÉS, GRAFIKA, FLASH

   
A képszerkesztési technológiák, szoftverek ismerete és használata elengedhetetlen ahhoz, hogy saját weblapot, dizájnt készíts, de elengedhetetlen a kezdők számára is, akik pl. szeretnének javítani fényképeiken vagy csak kivágni belőlük egy-egy részletet. A képszerkesztés alap, mindenkinek illik ismernie, de ha tudásodat bővítenéd, kattints.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

ADATBÁZISKEZELÉS, PROGRAMOZÁS

   
Haladó szerkesztőknek ajánljuk a következő könyveket, melyek már túlnőnek az alapokon, és segítségükkel önerőből sajátíthatsz el magasabb ismeretek a virtuális világban. Az egyéni webes szolgáltatás nyújtásához elengedhetetlen kellék az adatbáziskezelés és a programozói ismeret. A következő könyvek a segítségedre lehetnek.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ

ECDL - VIZSGÁRA FEL!

   
Az ECDL vizsgára felkészítő könyvek segítségével nemcsak egy oklevélre tehetsz szert, hanem olyan tudásra is, amire utána gyakorlatilag bármit építhetsz, hiszen a könyvek és feladatok segítségével minden alapot megtanulhatsz. Az ECDL a leghasznosabb és leggyorsabb módja a szisztematikus alaptudás elsajátításának.

 TOVÁBB A KÖNYVEKHEZ 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints