Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 
SUPERUSER
História G-Portál Team / Superuser


SUPERUSER


Superuser nevével leggyakrabban a G-Portál főoldalán található fórumban és itt a G-Portál Histórián találkozhatsz. Superuser a G-Portál születése óta aktív tagja a portálközösségnek, és bármikor bármilyen G-Portállal kapcsolatos problémával fordulhatsz hozzá. De ki is ő valójában, és miben különbözik a többi felhasználótól? 

Superuser születése

A legelső felhasználó Sipi, azaz siege volt a G-Portálon, ő 2003. február 25. előtti napokban született. Akkoriban még nem tároltuk a regisztrációk pontos dátumát, de annyi bizonyos, hogy miután Sipi létrehozta saját magát, rögtön második felhasználóként létrehozta superusert is. Superuser pontos születési dátuma tehát nem ismert, de a születésnapja nagyjából 2003. február 25. előtti napokra datálható.

Superuser neve

Miért lett superuser superuser, miért nem admin, adminisztrátor, webmester, vagy gépház? Sokat töprengtek a G-Portál Team tagjai, hogy milyen nevet adjanak születendő gyereküknek. Attila nem találta elég jónak az admin és a webmester felhasználónevet, nem érezte bennük azt a pluszt, amitől a látogatók hanyatt dobják magukat. Egyszer csak kipattant a fejéből a név, így lett superuser a jövevény neve.

Superuser képességei

Superuser szuper képességekkel született. Már csecsemőként is olyan dolgokra volt képes, amiről a G-Portál Team akkori tagjai (Keep, Endre, Sipi, Attila, Enikő) álmodni sem mertek. Ahogy felcseperedett, tehetsége birtokában, kihasználva csodás képességeit, a G-Portál legfőbb adminisztrátoraként a közügy érdekét képviselve járt portálról portálra kutatva a problémákat, és a lehető legrövidebb idő alatt és legeffektívebben igyekezett azokat megoldani olykor tanácsadás jelleggel.

Superuser legfőbb képességei közé tartozik, hogy

- bármelyik portálra be tud lépni a saját szuper accountjával,
- bármit szerkeszthet és törölhet a portálokon,
- láthatja a felhasználók adatait,
- lejelszavazhatja a portálokat,
- bármelyik portált törölheti,
- láthatja a G-Portál statisztikáit,
- észrevétlenül mozoghat.

Superuser feladatai

Superuser a G-Portál főadminja, feladata a rendszer teljeskörű felügyelete, a G-Portállal kapcsolatos problémák megoldása, hibaelhárítás, közvetítés a felhasználók és a fejlesztők között, rendszertesztelés.

Fontos, hogy superuser ugyan láthatja a felhasználók adatait, de azokat soha senkinek sem adhatja ki. 

Superuser személye

Ki irányítja superuser karakterét? A kezdetekben Sipi, majd Attila élt a lehetőséggel, hogy superuser bőrébe bújjon. Sipi a fejlesztésekhez vette igénybe superuser segítségét, Attila pedig elsősorban a főoldali fórumban nyilatkozott meg rendszeresen superuser accounttal. 2006 nyarától Tamara karaktere superuser a fórumban és a Histórián, majd 2011-ben Adliz vette át a stafétabotot. Ami azt illeti, sokan azt hiszik, hogy a webmester és superuser két különböző személy. Ez nem igaz, a webmester egyenlő superuserrel. A webmester megszólítás elsősorban a levelezés során kerül elő, hiszen a webmester@gportal.hu adja magát, superuser pedig a webmester személyének publikus kivetülése. Webmester user nem létezik, csak superuser. Superuser gyakorlatilag a webmester.

Superuser halála és feltámadása

Tamara kutatásai során felfigyelt egy furcsaságra a rendszerben, miszerint superuser 2004. október 1-én született. Csodálkozott, hiszen az adat sehogy sem egyezett a főoldali fórum bejegyzéseinek dátumával, és addigra a G-Portál már javában futott. Endre kibökte, hogy emlékei szerint 2004. október 1-én Keep véletlenül törölte superusert a rendszerből, majd egy pánikroham után újra létrehozták. Valószínűleg egy másik dimenzióba kerülhetett, ahonnan szuper képességeinek köszönhetően sikerült visszatérnie ebbe a világba. Nem hiába, mégiscsak szuper user. Így végül superusernek két születésnapja lett, egyszer 2003. február 25. környéke, másszor pedig 2004. október 1.

Superuser elérhetősége

Superusert, azaz a webmestert a G-Portál főoldali fórumban, a G-Portál Histórián vagy a webmester@gportal.hu e-mail címen érheted el. További információt ITT találsz róla.

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.03.26. 11:09
Balu

Jeleztétek, hogy a program nem látszik.
A program működéséhez szükségetek lesz Java Környezetre!
Letöltés:

http://java.com/en/download/inc/windows_upgrade_ie.jsp

Idézet
2011.03.24. 20:34
Balu

Újdonság!
Beszélgess, társalogj SU-val, még akkor is, ha épp alszik!
SU az igennel-nemmel válaszolható kérdésekre bukik, ezért olyat kérdezz tőle:

 

Ha szeretnétek, a jövőben lesz  beszélgess TU-val is, ami Extra poénos lesz!

Idézet
2011.02.20. 07:19
Ildy

Halál-feltámadás a legjobb :D

Idézet
2011.02.18. 15:46
Ginny

Hát ez hatalmas, bocsi. XD

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 
KEDVENC KÉP

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Te varázsoltál tavaszi kinézetet a portálodra?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments