Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 
WEBMESTER
História G-Portál Team / A webmester


A WEBMESTER


A webmester felügyeli a G-Portál rendszerét, és segít a felhasználóknak a portálépítéssel kapcsolatos kérdésekben, problémákban. A G-Portál webmesterét megtalálod a G-Portál főoldali fórumában, és itt a Histórián, ahol superuserként szerepel. Ezenkívül írhatsz neki e-mailt a webmester@gportal.hu címre bármilyen G-Portált érintő problémával, kérdéssel, ötlettel kapcsolatban.

A webmester születése

Webmester felhasználó nincsen, a webmester superuser felhasználóként ismert a G-Portálon. Superuser gyakorlatilag a webmester, aki megjelenik a felhasználók között. Superuserről ITT olvashatsz. A webmesteri postafiók (webmester@gportal.hu) 2003. április 1. óta aktív, így azóta a felhasználók e-mailben is kommunikálhatnak a webmesterrel. 

A webmester neve

A webmester egy általánosan elfogadott és használt név. A webmester portáltulajdonos, portál adminisztrátor, valamint a G-Portál rendszerének felelőse. A webmester, mint név a webmester elérhetőségéből fakadóan (webmester@gportal.hu) általában megszólításként szerepel az e-mailekben. A közösségben a G-Portál webmestere nem webmester felhasználóként, hanem superuser felhasználóként jelenik meg a főoldali fórumban és a Histórián.

A webmester feladata

A webmester legfontosabb feladata az e-mailben érkező levelek megválaszolása, és a felhasználók teljeskörű segítése a G-Portálon. Feladatai közé tartozik még a rendszer teljeskörű felügyelete, a G-Portállal kapcsolatos problémák megoldása, hibaelhárítás, közvetítés a felhasználók és a fejlesztők között, valamint a rendszertesztelés.

Fontos, hogy a webmester ugyan láthatja a felhasználók adatait, de azokat soha senkinek sem adhatja ki. 

A webmester karaktere

A webmester superuser karakterét használva segít a G-Portálos felhasználóknak olyan problémák leküzdésében, amik tanácsadással nem oldhatók meg, tehát a levélváltáson kívül szükséges az éles rendszerben kell bütykölés. Ilyenkor a webmester felölti superuser karakterét, és csodás képességeit használva segít a rászorulóknak. Superuser karakteréről ITT találsz információt.

A webmester személye

A webmester személye az évek során változott. A G-Portál első éveiben a webmesteri feladatokat a G-Portál kitalálója, Győri Attila látta el. A növekedésnek köszönhetően segítségre volt szüksége, hiszen ahogy a fejlesztések gyarapodtak, egyre több látogatót vonzott a G-Portál, ebből kifolyólag a levelek és fórumbejegyzések száma is rohamosan nőtt. Enikő, aki a G-Portál első éveiben dizájnerként dolgozott nálunk, lelkesen nyújtotta segítő kezét, így a felhasználók nem maradtak válasz nélkül. 2005 végére nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van egy emberre, aki a teljes munkakört betölti, hiszen napjában százasával érkeztek a levelek. 2005 novemberétől Attila mellett Mónika látta el a webmesteri feladatokat egészen 2006 nyaráig. Tamara 2006 júliusában került a céghez, és sok-sok évig ő látta el a feladatokat. 2011 júliusában Tamara átadta a stafétabotot Adliznak. Ha azóta írtál levelet a webmesternek, akkor nagy valószínűséggel Adliztól kaptál választ.

A webmester elérhetősége

A webmestert (superusert) a G-Portál főoldali fórumban, a Histórián vagy a webmester@gportal.hu e-mail címen érheted el.

Tovább napjaink webmesteréhez

 

 

 
KEDVENC KÉP

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Te varázsoltál tavaszi kinézetet a portálodra?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments