Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 
G-PHÁZ HÍRFOLYAM

Hogy vagytok most?

2020.04.02. 11:28, Dienah

Mindenhol nehéz most a helyzet, annak is aki dolgozik, annak is aki iskolába jár, és sajnos mindenki másnak is. Az ilyen esetekben mindennél fontosabb hogy a közösség összetartson és segítse egymás, hogy megossza tapasztalatait, hogy akinek szükséges feltegye a kérdéseit.

Beszélgessünk kicsit! Veletek mi a helyzet? Hogy bírjátok az otthonlétet? Milyen a távmunka/távoktatás? Vagy olyan helyzetben vagytok menni kell és dolgozni?

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Hát, tudjátok...

...ha a helyzet nem változik, akkor bizony így marad :)

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
8 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2020.04.23. 13:49
NeMo

Sziasztok!

Ahogy elnézem, ti a karanténtól vagytok kiakadva.

Nos, én intenzív szakorvosként az egészségügy helyzetétől, belülről.

A kezdeti lépések még rendben lettek volna, amit felülről követeltek, az nagy nehezen teljesíthető, konkrétan egy 6 ágyas intenzív helyett csináltunk kettőt, jelenleg 14 ággyal.

A következő lépés azonban alapvetőleg hibás: minden aktív kórház szabadítsa fel kapacitásának 60%-át és ebből minden harmadik ágyhoz helyezzen lélegeztető gépeket. Ez infrastruktúrában több milliárdos beruházás, humán erőforrásban pedig kivitelezhetetlen.

A "teteje" szerint néhány nap alatt bárki kiképezhető arra, amit mi szakorvosok 5 évig tanultunk az egyetemet követően, már 14 lélegeztetett ágy is nehezen elképzelhető 4 szakképzett nővér és 4 orvos munkájával, főként 2 telephelyen, 100 ágy pedig rémálom. Közben, ahelyett, hogy tanulhatnánk, oktassunk gyakorlatilag laikusokat. Egyszerűbb lenne behívni az utcáról bárkit...

És mindezt úgy, hogy ikszedik beosztottként az egész osztály vezetése egyik pillanatról a másikra a nyakamba szakadt.

Na erre varrj gombot, mert bizony én leginkább itthon szeretnék lenni!

A főorvosaink túlkorosak, tehát otthon lógatják a lábukat,

a 3 rangidős szakorvos életkora, köztük az enyém is a hatvanat közelíti, de nyilván a vírus tudni fogja, hogy én még nem patkolhatok el.

Köszönöm, "Jóóóóóóóól" vagyok.

(És közben jó, jó nagyot

...rám az angyalok!"

2020.04.14. 11:57
xabolcs

Hát, tudjátok...

...ha a helyzet nem változik, akkor bizony így marad :)

2020.04.13. 11:55
Virág

Sziasztok.

Nállunk is sok minden változott a virus miatt,mindenki itthon van.Három plusz egy gyerekkel férjemmel élünk most igy bezárva.Az online átálás volt a legnehezebb ,egy 3. osztályos egy 8. osztályos,egy  tizenkettedik osztályos és egy tizenharmadik osztályossal nem könnyü,de aki akarja az megoldja mert muszáj.Nem mondom,hogy nem volt zökkenőmentes mert a kislányom folyton rugdossa a gépet és nem akar tanulni,de a kinder tojás mindenre megoldás.Hála istennek a gyerekek jól bírják a bezártságot.Probálom kihozni ebből amit lehet.Ami a legfontosabb hogy mindannyian egészségesek vagyunk,ez számít.Vigyázzatok magatokra és egymásra.További szép napot!

2020.04.12. 09:45
fruzsi

Sziasztok,

én kicsit több, mint két éve Németországban élek, dolgoztam aztán nagyon sokáig a nyelvsulit csináltam C1-szintig, ami elég ahhoz, hogy el tudjak itt kezdeni egy egyetemet vagy valamiylen 3 éves képzest. Fel is vettek az egyetemre, de persze el lett tolva a kezdés határozatlan időre, na gondoltam, akkor jelentkezem dolgozni egy pékségbe, mert nem akarok itthon ülni, ha már semmi sincs nyitva és semmit sem tudok csinálni. Az életem a sport egyébként, ezért itthon ülve, edzőterem hiányában, tólzásba vittem a futást és az itthoni edzéseket, elég volt egy szerencsétlen baleset a kiskutyám jóvoltából, a térdem szétment, elszakadtak a szalagok, ami automatikusan 6-8 hét fekvést jelent. Le kellett mondanom a pékségben a melót még a kezdés előtt, és ez a helyzet így mostmár nagyon is arra késztet, hogy átgondoljam az életemet és azt, hogy mit szeretnék...Kaptam egy IT állásajánlatot Magyarországon és erősen elgondolkodtam, hogy talán haza kellene mennem, mert már 24 éves vagyok, tehát most vagy soha. Igazából szerintem a boldogság belülről fakad, így aki harmóniában van önmagával, bárhol boldog tud lenni, én hiszem, hogy itt is és ott is karrirt tudnék építeni, de a haza az csak a haza.
Összegezve, a karantén majdhogynem kinyírt (legalábbis járni nem tudok) de átértékelem az életem és a lehetőségemet.

2020.04.11. 16:59
superuser

Roxie: köszi, hogy leírtad! Más diákmunka nem játszik, vagy más területbe nem szeretnél belevágni a sulis kavarodások mellett? Szerintem is várható, hogy a legtöbb tanár engedni fog az elvárásokból.

Móni: nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a kapcsolataid, nem is látsz esélyt arra, hogy javuljon ez a helyzet? Esetleg új ismerősökkel nem próbálkozol? Sokféle csoport, fórum van már, ahol találhatsz olyat, akivel egy hullámhosszon vagytok. Ismered a Miutcánk appot? Bár nem barátkereső, de akár az is születhet, ráadásul a környezetedben lévőknek tudsz segíteni, vagy segítséget kérni. :)

2020.04.11. 12:56
Móni

Csöppet sem rózsás az életem, köszönhetően az összezártságnak...Hála istennek megromlanak a kapcsolataim, teljesen jogtalanul, semmi tiszteletet nem érzek az irányomban, úgy érzem csak én tudom viszonozni. Az én szemszögömből a karantén csak egy szenvedés a saját magadnak világában. 

Kirekesztve érzem magam...

2020.04.06. 09:27
Roxie

Kissé megborult az életem mint mindenki másé ebben az időszakban. Egyetemista vagyok, és mellette diákmunkát csináltam, a munkából sajnos elsőkörben mi diákok estünk ki, velünk kezdték az elbocsátásokat a járvány legkisebb szellőjénél (vendéglátás). A suli átállt a távoktatásra, most úgy tűnik minden tanár irreális elvárásokkal ugrott neki az egésznek, az akadozó online órákon túl sok-sok beadandóval bombáznak minket, szóval jelenleg sokkal nehezebb mint amúgy.
A tanáraim nagyon szépen belejöttek az elmúlt 2 hétben, viszont nagyon nehéz megszokni sok különböző órát és platformot. Sajnos az egyetem részéről nem történt semmilyen egységesítés, mindenki úgy oldotta meg ahogy tudta.
Amikor bevezették biztos volt benne vagy ez lesz a legnehezebb félévem, vagy a legegyszerűbb, jelenleg nagyon nehéz, viszont nagy esélyt látok rá hogy a végére tanárok is engedni fognak.

2020.04.03. 12:41
Dávid

Ebben a formában nem, de az a lényeg hogy Dávid nagyon unatkozik :) - Dienah

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 
KEDVENC KÉP

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Te varázsoltál tavaszi kinézetet a portálodra?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments