Csatlakozz te is!

A közösséghez


Szereted az állatokat?

Mi a kedvenc állatod? Van saját kiskedvenced? Szeretnél?

Írd meg te is!


Balaton verseny

Gyűjts minél több információt a Balatonról, és oszd meg velünk!

Nevezési határidő: 2017.07.23.


Kedvenc énekes/együttes

Készíts portált a kedvencedről, nevezz, és nyerj!

Eredmény: 2017.05.07.

Talányos
G-Pozitív
VENDÉGKÖNYV
[703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [143-124] [123-104] [103-84] [83-64] [63-44] [43-24] [23-4] [3-1]

2011.09.14. 15:02 Idézet

hát jó :D:D


2011.09.14 07:06
MariaLoren

„ Ezeket nem mesélhetem el, pedig szívesen megtenném. Nézzd el nekem ezt kérlek, igaz, hogy nagy volumenű,  valódi történet amiről mesélnék. :)


2011.09.14. 07:06 Idézet

Ezeket nem mesélhetem el, pedig szívesen megtenném. Nézzd el nekem ezt kérlek, igaz, hogy nagy volumenű,  valódi történet amiről mesélnék. :)


2011.09.13. 21:12 Idézet

Ha elmesélnéd, tudnám! :)


2011.09.02 00:09
MariaLoren

„ Ha tudnád, milyen emlékeim vannak! :)


2011.09.11. 00:58 Idézet

forrás: fozoshow.uw.hu

Olasz pizza házilag (eredeti olasz recept alapján) hozzávalók 4 főre (ez 2 nagy pizzát jelent)

Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 0,5 kg finomliszt, 0,5 kg rétesliszt, 2,5 dl langyos víz, csipet oregánó csipet bazsalikom, 1,5 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma,  Teáskanál olíva olaj

Pizza, pizza!

Hiszed vagy nem hiszed, ha megfelelően előkészíted az alapanyagokat, te is össze tudsz dobni egy jó kis pizzát annyi idő alatt, amennyi a futárnak kellene. Csak ha te sütöd, az lesz rajta, amit te szeretsz, és borravalót sem kér senki.

Tippek:

- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.

- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.

Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon :-) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd. Feltétnek bármilyen megoldás szóba jöhet, habár a legtökéletesebb paradicsommártás receptjét megtalálod ugyanezen az alternatív sajtóorgánumon.

Praktikák

Kezdeném mindjárt azzal, hogy kétféle pizza tészta létezik. A vékony és a vastag. Én a vastag tésztájú receptet közöltem azon egyszerű oknál fogva, hogy a másikat nem lehet jól házilag megsütni. Ez nem csak az én személyes véleményem és tapasztalatom, hanem olasz barátom, Lucio is ezt a nézetet vallja, aki amúgy két dologban a legjobb: pizza evés kéz nélkül, bekötött szemmel - ebben igazi művész. A másik pedig: neki van a legnagyobb Jovanotti CD gyűjteménye a világon :-)

Az élesztő problematikája

Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.

A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti  szaporodásukat.


2011.09.10. 16:32 Idézet

MariaLoren: Szereznél Nekem eredeti olasz Pizzát? 


Nem veszem zokon. De olaszpizzát szeretnék! 


2011.09.10 13:26
MariaLoren

„ Kedves Balu! Nekem nagyon jól esett a pozsonyi kifli, amit szereztél a részemre, de megtaláltam a legeredetibbet és az a legfinomabb! Hidd el, nagyon finom és én kimondhatatlanul örülök. Komolyan mondom, hogy köszönöm a kedvességedet, de -és ezt ne vedd zokon- a legeredetibb jobban izlik! Úgy tűnik két féle kiflim van és mindkettő jó, a világért sem cserélnék! A recept az fantasztikus! Írj vissza, ha elovastad! Köszi szépen.


2011.09.10. 13:26 Idézet

Kedves Balu! Nekem nagyon jól esett a pozsonyi kifli, amit szereztél a részemre, de megtaláltam a legeredetibbet és az a legfinomabb! Hidd el, nagyon finom és én kimondhatatlanul örülök. Komolyan mondom, hogy köszönöm a kedvességedet, de -és ezt ne vedd zokon- a legeredetibb jobban izlik! Úgy tűnik két féle kiflim van és mindkettő jó, a világért sem cserélnék! A recept az fantasztikus! Írj vissza, ha elovastad! Köszi szépen.


2011.09.06. 23:21 Idézet

EGY PERCES RÍMEK, AMOLYAN PISZKOZAT!: CSÓKOK ÉS BÚCSÚK HAVA ELÉRKEZIK HAMA' ; NEM ÚGY CSOBOG MÁR A VÉN TISZA, NEM TAJTÉKZIK ÚGY AZ ÖREG DUNA. HABOK CSAK HOMLOKODAT VEREJTÉKEZIK, CSAK A SZÍVED VER ÚGY, MINT EGYKORON, JAJ, DE MÉGSEM ÚGY, MIKOR CSÜNGTÉL SZERELMESEN MÉZES, ÉDES AJKAKON; - VÁRATLANUL ÁRAD RÁD A VÉGTELEN ÉGHATÁR; - MILLIÓ CSILLAG ÁR, S AZ EGYIK TE VAGY, VISSZATEKINTVE ÉLTEDET, IDÉZVE MÚLTADAT. VALAMINEK VÉGÉRE, VALAMINEK AZ ELEJÉRE: FÉNYJELEKKEL, BÚVAL, KÖNNYEL, MÉGIS VÉGTELEN ÖRÖMMEL ÍROD FEL KÖNYVEK EMLÉKÉBE, SORSOKAT VÉSEL BE ELMÉK KÖZEPÉBE. MERT A TISZA, S A DUNA OTT MARAD, MINDEN PARTON CSÓKOK HANGZANAK. Ó, HA HALLANÁD, MILY ÉDES SZERENÁD; - CSILLOGÓ SZEMEK ZÖLDEN FÉNYLENEK, VÉSIK, KALAPÁLJÁK ÜTŐEREDET. TISZA ÁRAD, DUNA ÁRAD, NEKI A HATALMAS MAGÁNYNAK, S JAJ NEKED!; - A BÚCSÚK HAVA ELÉRKEZETT. EGY VILÁG MEGNYÍLIK, A RÉGI BEZÁRUL EGYSZER; - NEKED. MIT TEHETNÉL, HA VALAMIT IS TEHETSZ!? A G-PORTÁLON HAGYOD EMLÉKEDET. ÁRNYÉKOD MONDJA TOVÁBB, SZÉP SZERELMEK RÉGI MONDATÁT; - SUSOGJA SZELLŐ, ŐSZI FALEVÉL, MINT AKI CSODÁT MESÉL MONDOM ÉN, ÚGY BESZÉLEK, MAJD MEGÉGEK, KAVICSOK, VIRÁGOK ÖLELNEK, MAJD BEFOGAD A FÖLD, S MÉGIS ÉLEK. TALÁN ODALENT IS ÁLMODLAK TÉGED? ÁM DE NEM, HISZ VAN PÁRBAN MÁSIK ZÖLD SZEM, CSILLAGZATOM VELE RAGYOG, VELE ÉLEK, VELE HALOK. ( Eszemben sincs feldobni a pacskert, mert nagyot esne, csak nem írtok ide semmit, és keveset a csetbe; - két sort, két hetente. Mi van? Csak enyém e topik, míg el nem kopik? )


2011.09.02. 00:09 Idézet

Ha tudnád, milyen emlékeim vannak! :)


2011.09.01. 18:12 Idézet

bocsika, lemaradt:D illetve, valami bug lehet...:D:) http://www.youtube.com/watch?v=CCdOVThsWEg


2011.09.01 18:10
 

„ Király! :D mondjuk szívem szerint nálam tőlük ez a nyerő :) mellesleg, köszi:D valamit ők még tudtak, amit a mai fiatalok nem igazán!:D


2011.08.26 14:57
MariaLoren


2011.09.01. 18:10 Idézet

Király! :D mondjuk szívem szerint nálam tőlük ez a nyerő :) mellesleg, köszi:D valamit ők még tudtak, amit a mai fiatalok nem igazán!:D


2011.08.26 14:57
MariaLoren


2011.09.01. 17:15 Idézet

Nos, most egy kis játék következik. Szeretném megtudni melyik volt a LEGELSŐ KOMMENTEM, itt, a Histórián. Aki elküldi mailben, GKR-t kap! 


2011.09.01. 09:45 Idézet

Köszönöm. :)  Rám nagyon hatásos, dobogós helyen áll. Nem tudom miért, de mindig szerettem a pozsonyit.


2011.08.31. 13:18 Idézet

MariaLoren: 


2011.08.26 15:01
MariaLoren

„ Na, ez már jó! :D / forrás: youtube.com / A.B.-nek és akik szívesen meghallgatják, fel-üdítőként is. Balu Te pedig lassan süthetsz, ha van kedved! :)


2011.08.26. 15:01 Idézet

Na, ez már jó! :D / forrás: youtube.com / A.B.-nek és akik szívesen meghallgatják, fel-üdítőként is. Balu Te pedig lassan süthetsz, ha van kedved! :)


2011.08.26. 14:57 Idézet


2011.08.23. 09:56 Idézet

Ha van kedved igen, és köszönöm! Majd megnézem, de egy kicsit később. :)


2011.08.22. 15:06 Idézet

MariaLoren! Süssek Neked? :)


2011.08.20. 11:40 Idézet

         

Augusztus 20.

"Hej, búza, kövér sárga búza, kidugtad a fejedet! Páros fehér galamb, hej páros fehér galamb szedegeti a szemet. Páros fehér galamb, hej páros fehér galamb, ne szedegesd a szemet! Miből süt a, hej miből süt a feleségem kenyeret!?" ( Magyar népdal ) A zászlók közötti képen a saját, általam készített cájg (evőeszköz) tartó egy részlete látható. Minden szabadkézzel készült, sajnos nem olyan jó minőségű kép!


2011.08.20. 11:35 Idézet

"Vegyétek és egyétek! Ez az én testem." Videó: youtube.com


2011.08.18. 19:52 Idézet
Lilin

*látom


[703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [143-124] [123-104] [103-84] [83-64] [63-44] [43-24] [23-4] [3-1]

 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments