Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 

Írj a Télapónak!

Télapó itt van, hó a subája, Jég a cipője, leng a szakálla... és levéllel érkezett! Olvasd el!


Hamarosan... :)

Mit szeretnétek? Képet szerkeszteni? Fotózni? Új portált építeni? Kommenteljetek versenyekről is!

FEJLESZTÉSEK TÖRTÉNETE
História A G-Portál története / Fejlesztések története


FEJLESZTÉSEK TÖRTÉNETE


2003-ban, a G-Portál születésekor természetesen nem olyan állapotban láthattátok a főoldalt, és a modulokat, mint jelenleg, ráadásul sok modul akkor még csak egy kósza gondolat volt. :) Ha körbenéztek a G-Portál fórumában, és megkeresitek a 2003-mas bejegyzéseket, láthatjátok, hogy több funkció is tesztelés alatt állt még, és csak hónapok múlva készült el teljesen. Eleinte nem létezett pl. a felhasználók listája, amit jelenleg a vezérlő menüben találtok, vagy a hírlevél, ami szintén utána lett lefejlesztve. A statisztika is később készült el, ez ma hozzátartozik egy portálhoz, hiszen enélkül nehéz lenne felmérni a látogatottságot.

2004-ben beindult a G-Portál, így belevetettük magunkat a fejlesztésekbe. Amikor fejlesztésről van szó, ne csak arra gondoljatok, hogy milyen új modulok készültek el, vagy milyen volt a portálok feletti fejléc, hanem arra is, hogy a rendszert úgy kellett optimalizálni, hogy az egyre növekvő látogatottságot elbírja. 2004-ben lett pl. bevezetve az SMS-banner, ami azóta is nagyon hasznos tartozéka a G-Portálnak, hiszen a legtöbb látogatót az SMS-bannerre feladott hirdetések vonzzák.

2005-re akkorára nőtte ki magát a G-Portál, hogy új szervereket kellett vásárolni, hiszen enélkül nem bírta volna a terhelést a rendszer. 2005 februárjában vezettük be a kreditfizetést, aminek érthető okokból nagyon nem örültetek. Ekkor kb. 200.- forintért vásárolhattátok meg a portálotokat. A további fejlesztések és optimalizálások által a G-Portál fokozatosan növekedett.

A 2006-os év elején újult meg a G-Portál főoldala, ezáltal lehetőséget kaptatok, hogy a portálotok kikerüljün az ajánlóba. Az akkori szerkesztők nagy munkát vállaltak magukra, hiszen napjában százasával érkeztek hozzájuk a levelek.

A 2007-es években újabb fejlesztések készültek el, ilyen volt a G-PorTÁR modul, biztonsági mentés, a meghívó, az FCKeditor, a hibajavító link, az új stílusok, számos segítség a szerkesztéshez, az új főoldal a többféle ajánlóval stb. 2007. december 7-én vezettük be az új díjcsomagokat is, amit nagyon rosszul fogadtatok, ugyanakkor a legtöbben beláttátok, hogy a duplázó akcióval 2 évre 500.- forintért egy portál nem drága. A díjcsomagok bevezetésével lehetőség nyílt újabb szerverek vásárlására, így a fejlesztések folytatódtak.

2008-ban a portálajánló után elkészült a hírlevél, körlevél és levélküldő javított változata, a vendégkönyv archívum, a bejelentkezés eltüntetése, új smileyk és a regisztráció törlése stb. 2008 végére nem csak új modulok készültek el (blog, videa, aját SMS-hirdető), hanem megjelent a portálokon a kommentelési lehetőség, valamint számos modult továbbfejlesztettünk (vendégkönyv, chat, fórum). Imádtátok az új fejlesztéseket, és ezzel egyidőben utáltatok minket a portálokra kihelyezett Etarget hirdetések miatt. 2008 végén indult el a kicsi História oldal is, ami lehetőséget biztosított a G-Portálos közösség összekovácsolódására.

2009 az akciók éve, összesen 4 akció indítottunk a G-Portálon az akciók folyamatos sikerére való tekintettel. Az akciók során nem csak az árak csökkentek, hanem visszatértük a 2007 előtti állapotra, amikor egyszeri fizetéssel örökre megvásárolhattátok a portálotokat. 2009-ben nagy hangsúlyt helyeztünk a portálok biztonságára, így a felhasználók motiválása végett ingyenessé tettük az admin jog adást valamint a biztonsági mentés létrehozását, több helyen feltüntettük a legfontosabb biztonsági tippeket, elkészült a captcha funkció is, így mostanra sokkal kevesebb felhasználói probléma érkezik, mint ezelőtt bármikor. 2009 legnagyobb sikere az új modulkezelő, de nem elhanyagolható újdonság az admin jóváhagyásos regisztráció, a belépés modul eltüntetésének lehetősége, a hibakereső mód, az áthelyezhető root menü és a böngészőfüggetlen szerkesztési nézet. Fontos megemlíteni, hogy 2009 végére a kicsi História felnőtt, és sikerült összekovácsolódnia egy kreatív, színes egyéniségekből álló kis G-Portálos közösségnek.

2010 első felében előreláthatólag olyan új funkciók kerülnek élesítre, mint pl. a kibontható menü, extra segédmodul az egyszerű modulhoz és a fórumhoz, hírek/cikkek kommentálási lehetősége stb.

Tovább a statisztikákhoz
 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments