Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 
MR. G-PORTÁL
História G-Portál Team / Mr. G-Portál


MR. G-PORTÁL


Győri Attila, a G-Portál ötletgazdája nem csak kitalálta, de lassan tökélyre fejleszti csapatával a G-Portált. A tökély nyilván túlzás, de tagadhatatlan, hogy az ő felelősségteljes és odaadó munkája nélkül nem létezne a G-Portál. 2003 óta olyan kimagasló fejlődést mutatott a G-Portál, amilyet egyik magyarországi honlapépítő rendszer sem, tehát joggal mondható, hogy a G-Portál Magyaroszág mai napig is legnagyobb közösségi oldala. Attila egy személyben volt már fejlesztési- és üzemeltetési vezető, site builder valamint webmester, így a fejlécben látható név nem véletlen. :) Lelkiismeretes, jó vezető lévén a csapat minden tagja tiszteli, sőt szereti, és elismeri munkáját.
   

A következő interjúból kiderül számotokra néhány érdekesség a G-Portállal kapcsolatban.

 Hogyan pattant ki a fejedből a G-Portál?
Attila: "Többen dolgoztunk egy projekten, néhányan távolból, így szükség volt egy webes eszközre a kapcsolattartáshoz. Ebből jött az ötletem a saját oldal egyszerű létrehozására és szerkesztésére, majd jött a többi modulötlet megállíthatatlanul."

 Kik dolgoztak a G-Portálon a kezdetek kezdetén?
Attila: "Alapötlet: én. Alapkódolás: SieGe. Alapadatbázis: E-Man. Későbbi fejlesztések: E-Man és Keep."

 Mikor készült el a G-Portál?
Attila: "2003. április 1-jén került ki a webre a portálépítő, de még nem hirdettük meg, mivel béta állapotú volt."

 Hogyan fogadták a felhasználók?
Attila: "Kitörő lelkesedéssel kezdtek bele a portálépítésbe, és persze továbbadták a lehetőség hírét barátaiknak, ismerőseiknek."

 Mivel foglalkoztál eleinte a G-Portálon?
Attila: "Első időkben a kódoláson és hardware-en kívül mindennel kellett foglalkoznom. Később már csak a fejlesztés koordinálása, és a webmesterkedés maradt feladatomnak."

 Hogyan éltétek meg a látványos növekedést?
Attila: "Az első felhasználók teljesen váratlanul jöttek, azt sem tudtuk, mihez kezdjünk velük. Később ez a mindennapjaink részévé vált, már nem is lepődtünk meg, amikor havonta ezres nagyságrendben nőtt a létrehozott portálok száma. Boldoggá tett minket a sikeres fogadtatás."

 Mikor adtad el a G-Portált? Mesélj erről kicsit lécci!
Attila: "2005 vége felé történt, ekkor megkeresett egy kisebb cég (IVY), amely jó kapcsolatot ápolt a T-Online-nal. Az ő közreműködésükkel adtam el végül a G-Portált. Ebben a konstrukcióban a G-Portál működtetéséért felelős alkalmazott maradhattam, ami így van a mai napig is."

 Ma is ugyanúgy a gyermekednek tekinted, mint a kezdetekkor?
Attila: "Igen, a kölköm. Nem mindig úgy fejlődik, ahogy szeretném, de akkor is az én fiam maradt, és szeretem. A tulajdonos és a főnökeim elvárása is az a G-Portál Team-mel szemben, hogy mindig igyekezzünk új ötletekkel előállni, és persze figyeljünk a felhasználókra, szolgáljuk ki az igényeiket."

 Mit szeretsz a legjobban a G-Portálban?
Attila: "A webmestert. És a felhasználókat, a kreativitásukat, az oldalaikból tükröződő 
reményeiket, optimizmusukat."

 Milyen fejlesztések várhatók a jövőben? Mit terveztek a G-Portálon?
Attila: "Az [origo] Zrt. is kedves gyermekének tekinti a G-Portált, így nagyon sok minden van a tarsolyban, ezek közül csak néhányat említenék meg. Új modulkezelőt bocsátunk közre, hogy azok a felhasználók, akik komolyabb mennyiségű tartalmat kezelnek a portáljukon, könnyebben áttekinthessék, kevesebb munkával tarthassák karban. Egyszerű, mindenki által használható e-Shop modult, saját SMS-hirdetőfalat, infoboxot, moderálható chat-et teszünk hamarosan elérhetővé. Sok felhasználó ír rendszeresen portálján, így számukra biztosan hasznos lesz az új Blog modul is. És a jövő év első felében kibocsátunk egy olyan lehetőséget, amely segítségével mindenki jobban megmutathatja az egyéniségét a világnak. De erről most nem árulhatok el többet :)"

Köszönjük Attila a válaszokat, reméljük, hogy érdekesnek találtátok az interjút! :)

 

 
KEDVENC KÉP

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Te varázsoltál tavaszi kinézetet a portálodra?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments