Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 

Írj a Télapónak!

Télapó itt van, hó a subája, Jég a cipője, leng a szakálla... és levéllel érkezett! Olvasd el!


Hamarosan... :)

Mit szeretnétek? Képet szerkeszteni? Fotózni? Új portált építeni? Kommenteljetek versenyekről is!

NÖVEKSZÜNK (2004-2005)
História A G-Portál története / Nagyon beindultunk (2004-2005)


NAGYON BEINDULTUNK (2004-2005)
 

A felhasználók 2003 végére már ezres nagyságrendben hoztak létre portálokat, és szükséges volt, hogy valaki segítsen a webmesteri feladatok ellátásában. Ekkor szállt be a csapatba Smiley (Enikő), aki nagy türelemmel, és gondossággal pátyolgatta a felhasználókat. Keep (Péter) is beszállt a csapatba, igaz kicsit később, de sok hasznos dolgot programozott ő is.

A legtöbb felhasználó kitörő lelkesedéssel kezdett bele a portálépítésbe, és persze továbbadta a lehetőség hírét barátainak, ismerőseinek is. Mikor már ezres nagyságrendben működtek oldalak a G-Portálon, létrehoztuk a nyitóportált, ahol hírek, segítségek, TOP-lista, fórum és vendégkönyv kapott helyet. Pillanatok alatt megindult a közösségi élet, és kialakult a maga speciális jellemzőivel bíró G-Portálos közösség.

Ekkor még teljesen ingyenes volt a rendszer használata, de a kezdetben dögösnek tűnő szerver kapacitását hamarosan kinőtte a dinamikusan növekvő portálépítő közösség. 2004-ben saját tőkéből két új gépre költöztünk, ami egy ideig megoldotta a gondokat. 2005 elejére azonban már olyan nagyszámú portál és látogató használta a G-Portált, hogy ismát bővülni voltunk kénytelenek. A hirdetési bevételek nem fedezték ezeket a költségeket. Az szívet melengető volt, amikor lelkes felhasználók gyűjtést szerveztek, hogy megmentsék a G-Portált, meg hogy kapjanak fizetést a rendszer fenntartói :) Végül 2005 februárjában bevezettük a G-Kreditet, és ezzel egyidejűleg a regisztrációs díjat. A létrehozott portálokért emeltdíjas SMS-ben egyszeri 200 Ft-ot kellett fizetni. A drága felhasználók jó része ekkor nagyon felháborodott, egyikük pl. megkérdezte a webmestertől: "Na mivan, ideje volt újra cserélni a BMW-t?" A legtöbb felhasználó azonban teljes megértéssel fogadta a döntést, és így valóban kibővíthettük a gépparkot. A növekedés nem állt meg, és ez az újabb géppark is kezdett kicsi lenni.

Mi történt ezután?

 

 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments