Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 
PORTÁLOD BIZTONSÁGA
Okosságok Portálod biztonsága


PORTÁLOD BIZTONSÁGA
 

Sokan írtok olyan problémáról, hogy feltörték az oldalatokat, valaki, nem tudni hogyan, belépett a portálotokra, és törölte a tartalmat vagy akár az egész portált. Sokan úgy gondoljátok, hogy mindez a G-Portál kijátszható rendszerének hibája, többen pedig értetlenül álltok az események előtt mondván, hogy el sem tudjátok képzelni, hogyan történhetett ilyesmi. Az alábbi cikkben olvashattok a leggyakoribb "feltörési" módszerekről és ezek megelőzéséről.
 
Először is fontos megemlíteni, hogy a "feltörés" szó a G-Portálos oldalak esetében nem helyes kifejezés, ugyanis egy x éve működő webes rendszert kizárólag olyasvalaki képes feltörni, aki kiemelkedő informatikai tudással rendelkezik, tehát nem gyerek, és több, mint profi. Sok gyerek imád azzal dicsekedni, hogy feltört egy oldalt, de a valóságban nem feltörésről van szó, hanem inkább nyomozásról, csalásról, kihasználásról, kijátszásról, amire gyakorlatilag bárki képes egy kis rosszindulattal. A G-Portál rendszere elég stabil ahhoz, hogy kivédjen egy hacker támadást, tehát ha "feltörésről" van szó, akkor az előbbi eset 99,999%-ban valószínűsíthető.
 
Érdemes elolvasnotok az alábbi cikket, hogy más forrásból is informálódjatok:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hacker

A következőkben leírom a leggyakoribb hibákat és átverési példákat, valamint tanácsokat, hogy portálotokat biztonságban tudhassátok megelőzés által:

 

A fenti pontok segítségedre lesznek ahhoz, hogy ne csak a G-Portálon érezd magad 100% biztonságban, hanem az internet többi oldalán is. A cikket elvihetitek, feltüntethetitek a saját oldalatokon, hiszen célunk, hogy minél többen megismerjék, és alkalmazzák a G-Portálon a fenti tanácsokat, és ezáltal biztonságban szerkesszék oldalaikat. Ha szeretnéd elvinni a cikket, ITT találod a kódját.

33 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.08.29. 03:49
Divo

Engem csak az érdekelne, hogy miért van ennyire belecsúszva a komment részbe a fecebook doboz? (vagy csak nálam van így? )

Idézet
2012.09.01. 01:27
Lindy

nagyon hasznos dolgok vannak! :D Köszii az infókat :D^^

Idézet
2012.05.26. 14:03
beaglegazdi

Végigolvastam azokat a részeket amikben érintett vagyok és nagyon hasznosak. A fogalmazás is nagyon jó!:D

Idézet
2011.07.07. 17:53
missR.

hasznos információk. teljesen egyetértek az előttem szólóval. 

Idézet
2011.07.07. 09:09
fubz

Szerintem hasznosak lennének, minél több emberhez el kellene juttatni ezt az oldalt! Mi, szerkesztők, tudjuk hogy mennyit dolgozunk a saját lapunkkal.. egyébként társszerkesztőim nekem sem nagyon voltak, de nem is kellenek.. Biztonsági mentés is csak néha szoktam csinélni, mert szinte mindig elfelejtem, de egyébként a megvédésre a lehetőségek megvannak.

Idézet
2011.01.15. 15:15
Danny

Mit gondoltok? Ennek a cikknek a megjelenésével csökkentek a csalások száma? Szerintem igen, és hasznos is a kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Idézet
2011.01.15. 00:29
panelka

Szerintem is hasznosak. Bár már az elsőnél úgy vagyok, hogy társszerkesztő nuku, mert 1. nem bízom bennük, 2. nem szorulok rá általában. Persze már olyan volt, hogy eladásra szántam az egyik oldalamat, és megadtam az adatokat, a kreditet nem küldte át, és valamin balhéztunk. Aztán szinte elcseszett mindent a lapomon, kezdhettem újra felépíteni, majd úgy eladni, bár már ki tudja mi volt vele. Tényleg minden ici-pici dologgal vigyázni kell, mert már sokaktól hallottam olalfeltörésekkel kapcsolatban..

Idézet
2010.02.14. 20:32
Blasio

Tök hasznosakat olvastam :)

De engem nagyon izgatna hogy hogy tudok én ilyet csinállni?
Próbálkoztam de nem sikerült, én saját jöveggel szertném megcsinállni.
Már hónapok óta keresem a megoldást hogy ijen legördülős legyen de sosem sikerül :S
Kérlesz szépen mondjátok el hogy hogy tudok ijen csinállni.

Idézet
2009.10.30. 21:10
superuser

Senki sem mondta, hogy nem lehet, sőt beleírtam a cikkbe is. További jót neked is.

Idézet
2009.10.20. 20:46
én

 Látom megszületett a beigért cikk. Hozzáfűzném igenis lehet a webmester@gportal.hu cimmel levelet küldeni. Erről már volt szó régebben. "Továbbijót"

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 
KEDVENC KÉP

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Te varázsoltál tavaszi kinézetet a portálodra?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments