Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 
Mi az a talányos?
Talányos Mi az a talányos?


MI AZ A TALÁNYOS?


A talányos feladványok logikai fejtörők, készségfejlesztő játékok verseny keretében, amik segítenek karban tartani az agytekervényeidet. A talányos feladványok kortól független rejtvények, tehát 1-99 éves korig bárki számára ajánlottak.

Játssz velünk minden héten, és végül nem csak a fejed tágul, hanem a zsebed is megtelik kredittel, ha elég talpraesett vagy!

A játékról részletes leírást a továbbiakban olvashatsz.
  


 ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK
 

Talányos feladványok hetente többször indulnak itt a Histórián. Az aktuális feladványt a portál oldalsó tartalmi részében, a talányos gombra kattintva láthatod. A következő talányos várható idejét a gomb alatti dátum jelzi. Mivel a talányos egy rövid verseny, ahol az első 7 helyes megfejtő nyerhet, így neked annyi a dolgod, hogy időben itt legyél, és a leghamarabb megfejtsd a feladványt. :) Ha rájöttél az aktuális talányos megfejtésére, küldd el a megoldást az aktuális talányosnál található MEGFEJTÉS BEKÜLDÉSE  szövegre kattintva.


 KREDIT INFORMÁCIÓK


A talányosok helyes megfejtéséért 10 kredit jár fejenként, kivéve az extra talányosok esetét amikor a nyeremény nagyobb. Kreditet akkor kapsz, ha benne vagy az első 7 helyes megfejtő listájában. Ha a megfejtésed helytelen, vagy lemaradtál az első 7-ből, nem kapsz semmit. A kreditet e-mailben kapod meg TalányUsertől. Ha nyertél, de mégsem érkezett meg a kreditnyeremény az e-mail címedre, akkor feltétlenül jelezd itt: LINK
 

 PONTOZÁS
 

2012. októberétől vezettük be a pontozást. Megéri minden alkalommal itt lenni! Játssz a talányossal, kerülj be az első hét megfejtőbe és a nyeremény kreditek mellé most pontokat adunk! Hónap végére, az első három legtöbb pontot összegyűjtő játékos nyereményben részesül. Pontozás:

  1. hely - 7 pont
  2. hely - 6 pont
  3. hely - 5 pont
  4. hely - 4 pont
  5. hely - 3 pont
  6. hely - 2 pont
  7. hely - 1 pont
 

 TÖRTÉNELEM


Az első talányos feladvány 2009. augusztus 7-én indult itt a Histórián superuser vezetésével. A játék sikerére való tekintettel onnantól kezdve rendszeressé váltak a talányos feladványok a Histórián. 2010 tavaszán superuser nem bírta a terhelést, nagyon elfáradt. Hirtelen mesébe illő módon felbukkant TalányUser, aki önként és dalolva felépítette a Talányos G-Portált. Superuser átadta a stafétabotot, TalányUser pedig onnantól kezdve szorgalmasan vezette a talányos feladványokat. Így vált ki a talányos a Históriából 2010. május 14-én. TalányUser 5 hónapon keresztül kitartóan, hetente háromszor is előrukkolt egy-egy feladvánnyal, ráadásul saját versenyeket is rendezett az oldalán. Igazán jó munkát végzett. 2010 augusztusában átalakult a História, de superusernek hiányzott a teljesség, valami nem hagyta nyugodni, nem volt elégedett, és csak gondolkodott. Végül szeptemberben felkérte TalányUsert, hogy csatlakozzon a Históriához, és ott folytassa eddigi pályafutását, így a két oldal eggyé válhat, és a História ismét teljes lehet, ráadásul superuser nem lesz többé egyedül. TalányUser hosszú, nehéz fontolgatások helyett egyből elfogadta a felkérést. TalányUser és superuser összeállította a menetrendet. 2010. október 16-ra tervezték a váltás idejét, amikor a talányos ténylegesen visszaépül a Históriába, és TalányUser megkezdi munkáját. Természetesen jó előre feltüntették a Histórián és a Talányos G-Portálon, hogy valami lesz október 16-án, hogy idegesítsenek benneteket. Mindkettejüket aggasztotta, hogy mit fogtok szólni a dologhoz, ezért superuser kitett az oldalra egy szavazást, hogy a végén rátok foghassa az egészet. Így egyesült végül a História és a Talányos, és így lett ismét teljes az oldal. :)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

És ha idősebb vagyok 99-nél.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
7 hozzászólás
2018.09.26. 13:27
TalányUser

 

Titkon mindig is itt vagyok! ;)


2017.10.04 19:56
KMiyuki

„ Bárcsak TU visszajönne :( Annyira szerettem a talányosokat :(

2017.10.04. 19:56
KMiyuki

Bárcsak TU visszajönne :( Annyira szerettem a talányosokat :(

2012.09.01. 01:19
Lindy

hamarosna újra lesz végre talányos ^^:DD várom már :D

2011.07.07. 17:50
missR.

tetszik, ez a talányos. :D

2011.07.07. 10:44
Kaylinne

én pedig csak 2 év múlva leszek 1 éves... a francba...:(

2010.10.16. 20:53
superuser

 99 fölött nem ajánljuk :D

2010.10.16. 20:08
Blabla112

És ha idősebb vagyok 99-nél.

 

 
KEDVENC KÉP

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Te varázsoltál tavaszi kinézetet a portálodra?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments