Csatlakozz te is!

A közösséghez


Kedvenc évszakod?

Hűvös ősz? Havazó tél? Ébredező tavasz? Tüzes nyár?

Írd meg te is!


Balaton verseny

Gyűjts minél több információt a Balatonról, és oszd meg velünk!

A verseny véget ért.


Kedvenc énekes/együttes

Készíts portált a kedvencedről, nevezz, és nyerj!

A verseny véget ért.

Talányos
G-Pozitív
Fejlesztői blog
Fejlesztői blog : Karácsonyi UPDATE

Karácsonyi UPDATE

Figi  2013.12.16. 20:59

Elég régen volt már fejlesztői blog, szóval szeretném ezt a hibát orvosolni, és olyan fejlesztés híreiről szeretnék hírt adni, amiért már egy ideje piszkáltok minket. Lássuk hát.


Tulajdonképp ez a fejlesztés nem lenne más, mint a jó régóta várt címkézés. Körülbelül fél évvel ezelőtt írtam egy cikket, melyben benne volt, hogy a címkézés készül, és hamarosan ki is kerül. Nos, ez a hamarosan egy kicsi ferdítés volt, mivel sajnos se nyáron, se ősszel nem került ki, viszont minden erőnkön azon vagyunk, hogy Karácsony előtt kikerüljön a várva várt funkció.  

Nem meglepő módon a címkézés csak a Blog modulban fog működni, egyszerű és Hírek / Cikkek modulban ugyan ezt még nem lehet eljátszani. Bár nem lenne rossz, ha #tageléssel egy egyszerű modulba is bele lehetne rakni. Najó, ez túl szép lenne. Menjünk vissza a Bloghoz.  

Szépen lassan kipofozásra kerül a Blog, az időzítő mellett a címkézés is hasznos újdonság. Nem sok értelme van bemutatni, hiszen valószínűleg mindenki használt már valahol címkézést. Ha még sem, akkor az alábbi két bekezdés csak azoknak szól, akik még nem címkéztek: 

A blogolás történetében többféle jelzést, módszert használtunk bejegyzéseink "szűrésére, csoportosítására". Ebbe tartozik bele a Kategorizálás, és a Címkézés. A kategorizálást akkor használjuk, amikor már előre tudjuk, hogy a bejegyzésünket hova soroljuk. Ez akkor problémás, ha van egy bejegyzésed, amit nem tudsz egyik meglévő kategóriába sem besorolni, ilyenkor új kategóriát kell létrehoznod, ami már plusz munkával jár. Gyors blogolás szempontjából ez egy rugalmatlan módszer.  

A címkézés a kategorizálással szemben teljesen rugalmas. Nem kell előre létrehozni őket, bejegyzés közben megadhatod, sőt, egy bejegyzésen belül akár több címkét is létrehozhatsz. Olyan címkét adsz meg, amilyet szeretnél. Gyors blogolásnál, vagy egy folyamatosan fejlődő blognál ez gyakran jól jöhet. 

G-Portálon a címkézés hasonló módon történik, mint bárhol máshol. Bár a fenti képen nem látható, miért van két fejlesztői blog felirat, ennek oka, hogy az egyik teljesen külön van szedve, a másik pedig csak space-szel van elválasztva egymástól (ez az első képen jól látható). A címke CSS -el piszkálható lesz, tehát kedvetekre szabhatjátok.  

A címkefelhő még nincs kész, így azt nem tudjuk megígérni erre az évre, viszont remélem, hogy a jövő év első fejlesztése a címkefelhő lesz. Idén nem sok időm / időnk volt vele foglalkozni, de ahogy eljutok odáig, Endrével együtt befejezem :) 

És egy kis érdekesség a közeljövővel kapcsolatban:  

A címkefelhővel együtt kap egy kis design updatet a G-Portál főoldala, a jelenlegi színvilág kicsit megváltozik, finomítottuk a kinézetet, superuser örömére a szerkesztő ajánlatának felépítése is frissül. Karácsony előtt ugyanúgy kikerül ez is. 

Továbbá: Jövő évben kicsit reszponziváljuk a G-Portált, kezdve Főoldallal és a Históriával kap egy új CSS -t, mellyel mobiltól egészen nagyfelbontású képernyőn szépen fog kinézni, és minden kijelzőn megfelelően fog megjelenni. Ugyan ez vonatkozik a Vezérlősávra is, melyre már nem egy embertől érkezett panasz. Ideiglenes megoldásként már a téli szünetben ki fog kerülni a Históriára egy CSS kód, mellyel a vezérlősáv működésre bírható lesz mobil / tablet alatt is.  

Mára ennyi. Nem sok minden, de a remény ismét visszatért. Ti még milyen fejlesztést szeretnétek címke / címkefelhő után? Én jelenleg reszponziválás dologra vagyok rácuppanva, de hát nehogy miattam haladjon a fejlesztés ebbe az irányba, a ti véleményetek számít, annak kell készülnie, amit ti szeretnétek! :) Nos, akkor mi legyen? 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
Hibás kód. Próbáld újra!
 
 
7 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2013.12.19. 14:11
Ekpafat

Kedves Figi! Értem, én értem, de hidd el megérné. Mi egy baráti közösség vagyunk, változó létszámmal. Többen találtak volna otthonra nálunk (G-portal), ha ilyen egyszerűnek tűnő dolgok jelen lennének. Bocsánat, azért írom, hogy egyszerű, mert mi laikusok így gondoljuk.  Barátaink ott lógnak a Facen, mert jó a kapcsolattartás... De, ha majd nálunk is meg lesz, itt lesz újra a csapat. Köszönöm a figyelmeteket, és a gondoskodást. Üdvözlettel: Ekpafat

2013.12.18. 22:11
Figi

Sziasztok!

Noémi: Szívesen :)

Ekpafat & Gergő: Nem tűnik rossz ötletnek, bár a kivitelezés macerás. Technikailag nem gond, viszont a folyamatos kapcsolódások kicsit leterhelnék a szervert. Nem tudom megígérni, viszont ha Endre belemegy, akkor elkészül :)

anim: Képtárral kapcsolatban annyi a helyzet, hogy az lenne a legjobb, ha készülne egy új. Tudom, mindig ez a sablon szöveg, de a jelenlegit nem lehet örökké foltozgatni. Endrét nagyon nehéz rávenni arra, hogy a jelenlegibe bármit is beépítsen, így egyszerűbb, ha új alapon indulunk el. Jövőre lesz új képtár (galéria), abban benne lesz ez már alapból :)

Modulkezelős ötlet ha nem ilyen formában, de szeretném, ha megvalósulna :)

2013.12.18. 13:12
anim

Sziasztok! Az én régi vágyamat váltanátok valóra azzal, ha a képtárban lehetne tömegesen törölni a képeket. Ezenkívül még lenne egy olyan vad ötletem, hogy az újmodulkezelőbe a cikkek mellé esetleg nem lehetne megoldani egy olyat, hogy kiírja hányan olvasták? Így lehetne tudni mi az a téma amivel megéri többet foglalkozni. Vagy esetleg egy \\\"Népszerű bejegyzések\\\" ha egyszerűbb, bár jobb lenne nem csak a blogra kiterjeszteni a jó dolgokat.

2013.12.17. 15:20
Gergő

"Ekpafat: Nem lehetne megoldani, hogy az online regisztrált tagok neveit láthatnánk az oldalon? Ez megkönnyítené a kapcsolattartást a tagok között."

Ez tényleg jó lenne. Még annyi kéne hogy kiegészíteni egy kis üzenet ikonnal mindenki neve mellé és lehetne privát üzenetet küldeni:)

2013.12.17. 14:18
Ekpafat

Kedves G-portal csapat!

Örömmel olvastam a fejlesztés következő szakaszát. Nagyszerű, alig várom. Hálás köszönet  a munkárokéert. Csendben jegyzem meg, mit szeretnék. Talán nem vegyok egyedül vele. Nem lehetne megoldani, hogy az online regisztrált tagok neveit láthatnánk az oldalon. Ez megkönnyítené a kapcsolattartást a tagok között.

Hálásan köszönöm a korrekt és segítőkész munkátokat. Kívánok jó egészséget, további sikereket, és békés, örömteli, boldog ünnepeket!

Üdvözlettel: Ekpafat (Lélek Sándorné)

 

 

2013.12.16. 22:44
Noémi

Váóó! Ez mind szuperül hangzik! Köszönjük! :)

2013.12.16. 22:17
Figi

Ja, egy valami kimaradt. A G-Portálon jelenleg a jQuery 1.6.4 -es verziója fut, a főoldali frissítéssel ez frissülni fog 1.10.2 -es verzióra. Nem tudom, érint-e titeket, de gondoltam jobb, ha szólok. Jobb a békesség :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments