Csatlakozz te is!

A közösséghez

 
 

Írj a Télapónak!

Télapó itt van, hó a subája, Jég a cipője, leng a szakálla... és levéllel érkezett! Olvasd el!


Hamarosan... :)

Mit szeretnétek? Képet szerkeszteni? Fotózni? Új portált építeni? Kommenteljetek versenyekről is!

MÁSOLÁS, SZERZŐI JOG
Okosságok / Másolás, szerzői jog

Beszélgessünk a másolásról. Mit tudtok a szerzői jogokról? Mikor kell feltüntetni a forrást?
Milyen esetben illet téged a szerzői jog? Hogyan működik ez a G-Portálon?
Véleményeket, tapasztalatokat, kérdéseket várok. :)

92 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.01.16. 19:54
bessyybeba

Szerintem a lopásgátló az egy *fostalicska*. Semmi értelme nincs, avagy a véleményem és megfigyelésem szerint. Szerintem az egyediség az szép és jó-mindaddig, míg valaki el nem lopja az ötletet. Ez ellen mit lehet tenni? Hát, ha a Webmester nem segít(mert nekem nem mindig segített xD, mikor tuti nekem volt igazam-dehát bizonyiték.. na mindegy), akkor megkell beszélni a másik féllel, hogy mi a szitu. De a nyugalom a legfontosabb. Szerintem senki se kapjon szívrohamot, mert úgy idegeskedik, hogy hűhűű.. ha a másik illető nem áll le akkor le kell tolni a fejét. Ennyi. Én már olyanról is halottam, hogy egy Twittert csináltak, aki lopott AntiXY címmel. Meghogy én kövessem, mert akkor abbahagyja. NEM. Ez szerintem hülyeség. Nem kell ilyen *semmitsetudok*-ul viselkedni. Írj a Webmesternek, ő eldönti, hogy mi van. De az emeberk fele szerintem bocsánatot kér, és leszedi.. de ezt nem minidg tapasztalhattam, valaki félinkentem bezsól, hogy mit feltételezek én. Bár már tőlem is loptak, és majd kiugrottam a 6.ról.. És szerintem ha valaki jót akar magának kiteszi a forrást, és egyébkétn az én véleményem szerint akkor kell kitenni, ha egy más portálról vettük az ötletet, képet, zenét, szövet stb..G-Portálról, vagy bárhonnan. ÉS szerintem abban az esteben illet ENGEM a szerzői jog, ha az én saját írásom(nem könyből, nem weblapról átírva), vagy ha én fordítottam le valamit, és grafikáztam, feliratoztam a képet, a fejlécet ÉN CSINÁLTAM! A HÁTTÉR IS A SAJÁT MUNKÁM, NEM MÁS LAPRÓL VETTEM. Azthiszem szerintem jók a válaszaim, de nem tudom, hát remélem minden kérdésre választ tudtam adni, a fentiekből és hátha segítettem másnak, már ha valaki ezt tudja akkor többre ment(: bár nem adtam olyan *senkinemtudja* választ, ez alap, szerintem ezeket minden G-.Portálozó tudja. Én legalábbis igen, elég sokat voltam/vagyok a GP-n és már csak tudom. 2006.11.21.-első lapom*_* a G-Portálon. Milyen jó, ugye? De nem térek el a témától! xD

Idézet
2010.01.07. 20:15
Ádám

A másolás tényle nem szép dolog. Ilyenkor másolásvédelem kódot kell berakni a forráskódba. Csak nekem az nem szokott működni!

Idézet
2009.12.08. 21:01
Liafen

Engem is nagyon zavar ez az egész "lopás" dolog - de rosszul van megfogalmazva. Lopni csak azt lehet, amit kézzel meg tudsz fogni, inkább ez másolásnak nevezendő. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy akkor mi a teendő, hogyha mondjuk egy saját domainnel - pont hú-s végződéssel - rendelkező oldal másol tartalmat, frisst, illetve stb.? Ha megkérem, hogy vegye le a képet, amit én csináltam, vagy forrásolja a frissét, hogy meggyőződjek nem az én oldalamról van, és nem teszi, akkor mit kell csinálni? Írni a Webmesternek, ez egyértelmű, de hogyha ő is felszólítja, hogy vegye le az adott tartalmat, de nem tesz semmit, akkor mit lehet lépni?

Idézet
2009.10.31. 09:31
Yukari

Rettenetesen ronda dolog lemásolni mások tartalmát kérdezés,forrás feltűntetése nélkül.Én mindig kiírom a forrást,de általában saját magam írom meg a cikkeimet.

Idézet
2009.10.29. 19:22
dolly

Nos, én ehez ennyit fűznék hozzá:
Engem személy szerint nem csak az a másolás zavar, mikor valamit totál lekoppintanak, hanem az is, ha Te (nem egy külföldi vagy más oldal szerkesztője) kitalált saját ötleted lopják el. Ami mondjuk tényleg egyedi, és biztos, hogy nem úgy jutott más eszébe.
Meg, anno még én is töltöttem fel zenét a lapomra, de én akkor azt írtam ki, hogy ez csakis bemutató jellegű, és ha 24 órán belül nem törlöd le, akkor az már bűncselekménynek számít.

Idézet
2009.10.20. 18:34
Mandarin

Szerintem INKÁBB ne túlozd el!

Igaz, lopni csúnya dolog, de például vegyünk egy nagyon szép tartalmatlan oldalt, és egy csúnya, tartalmas oldalt. Melyik tetszene jobban? A tartalmas vs. tartalmatlan?

Én máshogy elmélkedek erről. Ha valakinek nincs jó képszerkesztője, az még nem a világvége. Viszont ha nagyon tartalmas az oldala, és persze nem is lopott anyagú (jobban mondva: átformált mondjuk például egy életrajzot). A szép oldalon meg mit lehet kezdeni? Szép a desing? Igen, de evvel hamarabb végeztek, nem úgy mint a tartalmak olvasásával. Olyan gyorsan beteltek vele, hogy a szerkesztőt kéregetitek, hogy csináljon új desing-ot. Erre ő? Vagy bocsánatot kér, és azt mondja, hogy a lap bezárt, és én meg eladom 100 kreditért. Hát, nem valami praktikus megoldás... :| Vagy azt "mondja", hogy hamarosan hoz híreket, és közbe kiderül, hogy a másik lapról másolta le. A híreket is onnan másolja, mert lehet hogy neki nem annyira jó a nyelvtudása, hogy fordítson. És mindenki arra (avagy a tartalmas, csúnya) fog becsmérlő megjegyzéseket tenni, hogy mit lop arról a gyönyörűséges lapról... Hol van itt az igazság???

Ennyi voltam, én voltam...


2009.05.09 20:44
Babu

„sok a lopós hülyegyerek! Ez a gond!”

Idézet
2009.09.22. 21:58
CR-Junior

Nem tudom, hogy ezt ide írhatom-e le, de nem tudom, hogy hova máshova illik. Szóval én úgy vagyok vele, ha valaki csinál egy oldalt akkor azt csinálja meg jól és tisztességesen. Semmi értelme egy olyan oldalnak ami másol. Vagy másol, de forrás nélkül.

Idézet
2009.08.23. 21:34
Lana

Hali!

Szerintem akkor kötelessége lenne az embernek feltüntetnie a forrást, ha valamit egy az egyben átmásolt a saját oldalára. Ha más oldalak információjából alkotott valami új dolgot, akkor "jófejség" feltüntetni honnan dolgoztál, de nem kötelező.

Én úgy vagyok ezzel a témával, hogy gyűlölöm. Én ha találok valami olyat ami az enyém, egyszerűen teljesen normálisan szólok a szerkeztőnek, hogy vagy írjon ki forrást, vagy szedje le. Aki "lop" az is értelmes emberi lény, nem kell azonnal káromkodások tömkelegét rázudítani  és a Webmaster-rel fenyegetőzni.

Mondjuk én egy másik szolgáltatón vagyok és ott annyira, nem szokás ez, de ha valaki a G-Portalról másol, akkor sem fogok a Webmasterhez rohanni. Szerintem ezt a helyzetet midenkinek meg kéne tanulnia kezelni és csak a legvégső esetben zargatni ezzel Tamarát.

Lana voltam :)

Idézet
2009.08.17. 20:29
Cras-h

Okey. Köszi azért :) Majd letöltöm ezt a cPanelt és átfutok rajta :P Hátha valamire jutok. Köszi. :}

Idézet
2009.08.17. 19:42
Nova

Nem GP-s, a lapomra rá van telepítve a cPanel, és abban van ez a funkció.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments