Csatlakozz te is!

A közösséghez


Kedvenc évszakod?

Hűvös ősz? Havazó tél? Ébredező tavasz? Tüzes nyár?

Írd meg te is!


Balaton verseny

Gyűjts minél több információt a Balatonról, és oszd meg velünk!

A verseny véget ért.


Kedvenc énekes/együttes

Készíts portált a kedvencedről, nevezz, és nyerj!

A verseny véget ért.

Talányos
G-Pozitív
ÉRTÉKELD AZ OLDALT!
Oldal Értékeld az oldalt!

Mit gondolsz a G-Portál História oldalról? Ha szereted, miért, ha pedig nem, akkor miért nem?
Mi hiányzik az oldalról és min változtatnál?

37 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.07.07. 07:02
Balu

Fain és kész. xD

Idézet
2010.08.21. 11:38
Hód

Igen, ez komoly probléma és meglehetősen komoly téma. Így vagyok ezzel én is és hiába "internetes" szó pl. a "vok" és társai, nem kellene szerintem sem. Bármikor becsúszhat az élőbe és akkor ez mégsem nyelvújítás, hanem...Rondítás. A külföldiek meg nem ezeket, ...Hagyjuk. Ráadásul teszem azt a "tom" is több éteműséget kap. Ez a nyelv a világ egyik legszebb, leggazdagabb, legkifejezőbb és legnehezebb nyelve és azért vagyok erre büszke mert  értem. Egyáltalán nem mindegy: - Nekünk. A helyesírást megtanulni nem kötelező, inkább illendő. Utólag meg már...Szóval vannak közös gondolataink. :-)  { most írtál el egy-két dolgot, hiába tudjuk mindketten, hogy simán kijavítanád } :(

Idézet
2010.08.21. 11:11
 

Valójában legfőképp arra gondoltam, hogyha netalántán véletlen összecserélne valaki valemilyen betűt, például talán helyett taálnt írna, de ezt nem veszi észre egy hosszú szövegben, csak utólag, kijavíthatná, illetve lenne rá esélye. Személyszerint engem nagyon tud idegesíteni ha már csak visszaolvasva látom hogy  mit hibáztam el, de azt átmódosítani nem tudom már. Arra senkit nem lehet kötelezni ugyanhogy helyesenírjon, ne írjon el több szót, de nyilván vannak olyanok is mint én, akik simán javítanák azokat. Sajnos manapság azt is észrevenni, hogy egyre többen használják a "tom,vok" és ehhez hasonló szavakat, avagy a nem magyar "no, rainbow princess" féleségeket. Én is használom őket sajnos, de próbálok leszokni, mert azért még is csak magyar vagyok, és nem kéne elrondítani ezt a nyelvet. Egyébként így pl. egy franciának még többet megkéne tanítani, vagy a szótárokba majd írnak ilyen "tom,vok" rövidítéseket is, vagy már van? De ez csak az én véleményem.

Idézet
2010.08.21. 10:58
Hód

Elnézést, hogy így utólag még kommentelek! A helyesírással kapcsolatosan mondott valamit A.B. Leginkább valójában elírás de helyesírási hibának tűnik pedig nem az. Sok oka lehet ennek és többeknél előfordul, nálam meg pláne. Utólag hiába veszem észre -pedig átnézem mint amikor a tűt keresik a szalmakazalban- mégis marad elírás. Elküldöm és akkor már hoppá!: - Hiába tudom, hogy nem helyesírási hiba. ( persze azért becsúszhat ) Az ilyenek miatt szeretem pl. egy könyv nyomtatása előtti szerkesztésnél, amikor többen átnézik, ellenőrzik, azonban  -néha - még ott is marad elírás. Észre venni manapság, hogy egyik-másik hírcsatorna futósávjában  -vagy akár máshol is-  elírták a szót, mondatot. Szóval nem rossz az a helyesírással kapcsolatos gondolat. Tehát akkor vagy elnézzük, vagy...nem tudom de ha mindig elnézzük, " eltorzulhat " a nyelv. Igaz az sem jó, ha elírás és az van " büntetve. "  -úgymond.

Idézet
2010.08.20. 08:48
Hód

Szia/asztok, jó reggelt mindenkinek! Először is szeretném megköszönni mindkettőtöknek, hogy foglalkoztatok a témával és rendben van a hirdető most nálam is. Valóban Internet Explorer-t használok és a Google a kezdőm, mint ahogyan ( ha jól emlékszem ) Newill említette, hogy 10 emberből 11-nek ez a kezdője. Jelenleg a Google ajánlja nekem naponta a Chrom-ot, hogy töltsem le. Tavaly Te is  -mármint SuperUser- írtál erről, valahol ez itt egyébként olvasható, vagy olvasható volt, majd megkeresem. Én akkor elnézést kérek, sejtelmem sem volt erről az egészről, hogy ilyen is létezhet! Mint ahogyan írtam: az apróságok sokat számítanak. Most is ezt történt, ezzel az " aprósággal " { a válaszadással, a hirdető javításával, a tájékoztatással } nagyon nagy dolgot hajtottatok végre. Nekem annak számít legalábbis és ez irántatok, valamint az oldal iránt megerősítette, hogy szeressem. Köszönöm mindkettőtöknek! Azt sem gondoltam hogy az sms banner ingyenes de ha az az egy topik ( a Hirdető ) " hibás " kárba vész az oldal, a munkád. [ idézőjelben persze és azért legbelül sejtettem, hogy elmélkedsz, elmélkedtek a problémán ] Per/pir tökéletesen jó érzés nekem és azt mondják: " egy újszülöttnek minden ...új. Nem vagyok újszülött de ez az egész új számomra, hisz nem mindenki érti, ismeri úgy az informatikát, annál is inkább mert nekem még a gép bekapcslása is egy rejtély volt eleinte. Nincs mit szégyelnem, kissé lemaradtam, bár nem kellett volna és amikor legelőször hallottam, hogy számító gép, azt hittem, hogy valami újfajta pénztárgépről van szó, ami másképpen számít/számol. Tudom,hogy mulatságos de így igaz.: xD Látom, késő este is foglalkoztatok a témával, úgyhogy  -enélkül is de így-  tényleg nagyon szépen köszönöm...és most egy picit úgy érzem, hogy én is fontos vagyok. :-)
P.S.: Megnéztem a hét képét, szavaztam is rá, amit A.B. kinyomozott. Ez jutott eszembe, bár ez egy régi népdal, ma már inkább mulatós: "szőkétől búcsúzom, a barna haragszik, így hát az én szívem soha meg nem nyugszik "   -Azt hiszem mind a kettő tetszik.:D

Idézet
2010.08.19. 23:15
superuser

ezt ugye úgy szokták megoldani, hogy addig szerkesztheted utólag a hozzászólásodat, amíg nem érkezik újabb hsz. nem tudom, hogy megoldható-e és ha igen hogy s mint, de meg fogom kérdezni endrét.

Idézet
2010.08.19. 23:09
 

Jó, de viszont lehetne helyesírási hiba is, vagy utolagos szerkesztés stb.


2010.08.19 23:06
superuser

„Hód: mentségemre legyen szólva - és bár szoktam moderálgatni a hirdetőt - de én pl. nem használok Internet Explorert, és csak abban volt széthúzva az oldal. Chrome-ban nyomát sem láttam, így nyilván fel sem tűnt. Ha ennyi baj van a hirdetővel, és márpedig mindig lesz valaki, aki nem olyat tesz be és úgy, hogy az jó legyen, állj át inkább az sms bannerre itt:

//gportal.gportal.hu/gindex.php?pg=30267453

ingyenes és jobb, direkt azért, hogy mindenkinek jó legyen itt a histórián.

sajna nem tudom folyamatosan figyelgetni a hirdetőt, mert akkor kevesebb idő lenne másra, ami ennél fontosabb kérdés. ami tőlem telik, megteszem.

A.B. : ha valaki betol 80 bannert egymás alá, nem fogja módosítgatni a hozzászólását, mert nem véletlenül tette, ha pedig valaki széthúzza az oldalt, lehet, hogy fel sem tűnik neki.”

Idézet
2010.08.19. 23:06
superuser

Hód: mentségemre legyen szólva - és bár szoktam moderálgatni a hirdetőt - de én pl. nem használok Internet Explorert, és csak abban volt széthúzva az oldal. Chrome-ban nyomát sem láttam, így nyilván fel sem tűnt. Ha ennyi baj van a hirdetővel, és márpedig mindig lesz valaki, aki nem olyat tesz be és úgy, hogy az jó legyen, állj át inkább az sms bannerre itt:

//gportal.gportal.hu/gindex.php?pg=30267453

ingyenes és jobb, direkt azért, hogy mindenkinek jó legyen itt a histórián.

sajna nem tudom folyamatosan figyelgetni a hirdetőt, mert akkor kevesebb idő lenne másra, ami ennél fontosabb kérdés. ami tőlem telik, megteszem.

A.B. : ha valaki betol 80 bannert egymás alá, nem fogja módosítgatni a hozzászólását, mert nem véletlenül tette, ha pedig valaki széthúzza az oldalt, lehet, hogy fel sem tűnik neki.

Idézet
2010.08.19. 22:46
 

Szerintem ezt megoldaná az a probléma a véletlen esetek ellen, hogyha valami "érzékelőt' (vagy nem tudom hogy nevezik) feltenne a gépre a GP, és tudná módosítani a saját hozzászólását. 

Idézet
2010.08.19. 11:32
Hód

Szia! Kérted, hogy írjunk véleményt. Írok. Minden nagyon remek és őszinte elismérem de valahogyan az a hirdető nem oké. Hiába kéred, hogy ne húzzák szét? Nem veszik figyelembe a kérésedet? Vagy véletlenül -bárkivel előfordulhat- történik mindez csak nem merik jelezni? Szerintem nincs abban semmi, ha valaki akarata ellenére széthúzza, csak jelezni kellene és akkor ki lehetne javítani...mert egyedül ez az egy topik nincs " gondozva " úgymond, ami persze így nem igaz és kissé sarkított. Más a helyzet, ha direkt csinálja,mert nem tetszik valamiért a másik reklámja, vagy a vk-ben direkt húzza szét, mert ott nem tetszik neki valami. { ilyen is van sajnos, tapasztaltam } Ám valahogyan vissza kellene hozni a mindenki kedves mindenkihez nevezetű G-Portált, mert az volt és kellene is, hogy az maradjon! Tudom nem könnyű és fáradságos, türelmet igénylő de mégis...az jobb lenne! A baj az, hogy így kevésbé vann értelme a hirdetésnek. Szerintem  -de ha tévedek elnézést!-  ettől van széthúzva:

chris*  : tegnapelőtt 12:42  

Itt: //gportal.gportal.hu/gindex.php?pg=29028648

Ezt a kommentet sem kellene majd itthagyni, minek!? Komolyan mondom, hisz ez design most ide hívta az ország felét, megcsodálni és méltó is rá...de vannak apróságok, amik néha fontosabbak a nagy dolgoknál. Az életben is sok minden apróságokon múlik.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 
HÉT KÉPE

Küldj be Te is képet! >>>

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HÍRFOLYAM
Friss hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Melyik a kedvenc minijátékod?

Tippjáték
Kakukktojás
Képkirakó
Öt eltérés
Gondoltam egy...
Kommentelős
Kreditkereső
Mindet szeretem!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TÁMOGATÓK

AndreaSerlegBolt
UIP Duna Nemzetközi FIlm Kft
Horgolt Csoda
Moments